Karta Mięs


    • Mięsa

    • 46. Filety Drobiowe z Grilla

      750g / 60,00 zł

      sos tzatziki, ziemniaki, pieczarki, sałatka warzywna

    • 480. Mix dla dwóch osób

      1,3kg / 115,00 zł

      polędwica: drobiowa, wieprzowa, sos tzatziki, ziemniaki, pieczarki, sałatka warzywna.

    • 47. Polędwiczki Wieprzowe z Grilla

      750g / 64,00 zł

      sos tzatziki, ziemniaki, pieczarki, sałatka warzywna

    • 48. Polędwiczki z Grilla (drobiowa, wieprzowa)

      750g / 62,00 zł

      sos tzatziki, ziemniaki, pieczarki, sałatka warzywna

Oferta dostępna w lokalu:

    • Karta Mięs

    • Pollo Verde

      700g / 60,00 zł

      Soczyste filety z piersi kurczaka, grillowane na oliwie z oliwek, w aromacie rozmarynu z zielonymi oliwkami, czosnkiem i suszonymi pomidorami. Podane na brokułach w sosie śmietanowym

    • Stek wołowy Rib Eye z Brazylii

      100,00 zł

      Stek Rib Eye pochodzi z górnej części żeber (ang. Rib), jest miękki i intensywny w smaku, za sprawą dużej liczby drobnych nitek tłuszczu, który w większości wytapia się podczas grillowania. Podawany z sałatką oraz ziemniaczkami.

      ok. 220g

    • Flank stek Black Angus Australia

      101,00 zł

      Flank Steak (fr. Bavette) jest kawałkiem łaty (ang. flank). Stek ten ma bardzo charakterystyczny smak dzięki specjalnym metodom hodowli krów rasy Black Angus. Wykrawa się go z łaty poniżej polędwicy. Ma płaski, owalny kształt i długie, wyraźnie widoczne włókna. Zapraszamy do zapoznania się z certyfikatem hodowli aby przybliżyć Państwu smak steka pochodzenia Australian Black Angus.                   ok. 250g

      Podawany z sałatką oraz ziemniaczkami.

    • Stek z łopatki „Shoulder Tender” Black Angus USA

      101,00 zł

      Shoulder Tender zwany również Teres Major jest kawałkiem górnej części łopatki (ang. Chuck). Stek ten to delikatny i smaczny kawałek mięsa, porównać go można do połączenia polędwicy z rostbefem. Posiada bardzo charakterystyczny lekko słodkawy smak, dzięki specjalnej hodowli krów i paszy w której skład wchodzi głównie kukurydza, jakiej używa się do produkcji whiskey. Podawany jest z sałatką oraz ziemniaczkami

      ok. 250g

    • Stek wołowy z polędwicy argentyńskiej

      104,00 zł

      Jedno z najwyżej cenionych mięs wołowych na świecie rasy Angus. Kruche i delikatne w strukturze, intensywne w smaku, niezrównane na steki. Ze względu na klimat Argentyny, bydło, z którego pochodzi mięso, spędza niemal cały rok na pastwiskach.Podawany z sałatką oraz ziemniaczkami

      ok. 220g

    • Stek T- Bone

      115,00 zł

      T-bone to stek z kością. Połączenie Filet Mignon z New York Strip. Po jednej stronie kości o kształcie litery „T” znajduje się kawałek polędwicy wołowej, po drugiej stronie kawałek rostbefu. Oczywiście mięso pochodzi z najlepszych ras krów mięsnych. Podawany jest bez dodatków, które serwujemy na życzenie klienta.

      ok. 400g